کارگردان فیلم های سینمایی «چک» و «نقاب» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: فیلم هایی که با پول های کثیف در سینما ساخته شده اند پروداکشن های عظیم دارند، سوپراستارهای رنگارنگ در آن ها نقش آفرینی کرده اند و خلاصه همه نوع شرایطی برایشان مهیا است تا به خوبی بتوانند دیده شده و مورد توجه قرار بگیرند و به همین علت این وظیفه اعضای هیأت انتخاب و یکایک مدیران سینمایی و مسئولان و دست اندکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر است که جلوی این فیلم ها را بگیرند و نگذارند این فیلم ها وارد جشنواره شوند و سینما را بیش از این آلوده کنند.
راست گفتار سپس با بیان اینکه سینمای مستقل با سینمایی که اختلاس گران در آن نقش دارد قابل رقابت نیست اظهار داشت: اگر این فیلم ها در کنار یکدیگر بخواهند قضاوت و داوری شوند قطعاً در حق فیلم های مستقل اجحاف خواهد شد چون این فیلم ها نمی توانند با فیلم هایی که با سرمایه های بسیار کلان تولید شده اند رقابت کنند؛ مسئولان جشنواره و اعضای هیأت انتخاب باید آگاه باشند که این نوع فیلم ها شائبه فساد دارند و به همین علت باید با نکته سنجی و رصد چگونگی تولید آثار و همچنین در نظر گرفتن پارامترهای دیگر آثاری را که با سرمایه گذاری های ناسالم از خارج سینما ساخته شده اند در جشنواره بایکوت کنند؛ این اتفاق می تواند رقابت منطقی تری را در جشنواره فیلم فجر به وجود آورد.
این سینماگر با بیان یک مثال ادامه داد: وضعیت فیلم های مستقل با فیلم هایی که با سرمایه های مشکوک ساخته شده اند مانند این است که در یک مسابقه دو به چند نفری که داوران می دانند «دوپینگ» کرده اند کاری نداشته باشند و اجازه دهند آن ها در کنار کسانی که سالم رقابت می کنند دیده شوند! این در حالی است که دوپینگ کردن جرم است و داوران نباید به کسانی که دوپینگ کرده اند اجازه رقابت دهند.
کارگردان فیلم سینمایی «آشوب» خاطرنشان کرد: این فیلم های دوپینگی می توانند ضربات جبران ناپذیر و مهلکی را به سینمای ایران بزنند و سینما را نابود کنند. ما نباید تردید داشته باشیم که ان شا الله به زودی دست همه کسانی که پول های کثیف را وارد سینما کرده اند رو می شود و پرونده های شان لو می رود و به عنوان یک «سلطان» آن ها را می گیرند و دیگر آن ها وجود ندارند تا سینما را آلوده کنند؛ پس امید است که مسئولان و اعضای هیأت انتخاب از هم اکنون جلوی آن ها را بگیرند و خودشان و سینمای ایران را آلوده این کارهای کثیف نکنند.
راست گفتار در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه همواره کسانی که به عنوان هیأت انتخاب و داوری معرفی می شوند به دلیل تعداد اندک شان تحت تأثیرات بیرونی قرار می گیرند اظهار داشت: افراد در این هیأت ها خواسته یا ناخواسته تحت تأثیر سفارشات و توصیه ها قرار می گیرند. از سوی دیگر برخی دشمنی ها و عداوت با همکاران شان باعث می شود تا اصولاً چیدمان دقیقی از آثار در جشنواره وجود نداشته باشد؛ کافی است یک نفر که در این هیأت همه او را قبولش دارند یک مشکل شخصی با فیلمسازی داشته باشد و بخواهد جلوی او را سد کند، قطعاً سایرین پیروی او خواهند شد. ؛ این ها به این دلیل است که اخلاق در جامعه ما رنگ باخته و وجود مشهودی ندارد و سینما هم به عنوان بخشی از جامعه درگیر این بی اخلاقی ها است.
ارسال نظر